A Fresh Look to the Newly Refurbished City, University of London

- Dec 19, 2018-


City, University of London is a public research university based in the heart of London which contributes significantly to the Capital's academic, cultural and business life. The aim of the refurbishment was to create a new main entrance complex, improve circulation and expand student facilities at the Northampton Square main campus. Architects NBBJ worked closely with the University to transform the estate. The aim was to adapt the structure in a way that it stays true to its original concept. The scheme incorporated the main University building, the hub building and a new pavilion that integrates sensitively into the Northampton Square and Hat and Feathers’ Conservation Area. The design ‘celebrates’ the dramatic concrete structure of the original 1960s University Hall, now seemingly floating above the newly created arrival space. Converted into a Harvard style lecture theatre it offers carefully calibrated acoustics and natural light.

City, University of London is committed to embedding sustainability within all of its activities so for circulation areas, Thorn’s Chalice was an obvious choice as a direct LED replacement to conventional fluorescent downlights. The replacement does not only reduce energy usage by up to 60 percent but also reduces maintenance demands and therefore further costs.

图片

图片

图片

图片